Sunday, September 23, 2012

tanah untuk dijual

Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat2 maaf lame menyepi sibuk sgt kebelakangan nie...kali nie sy nak tolong jual kan tanah sahabat saya di kawasan BNO,sabak bernam sape2 berminat cepat2 call...tanah yang sesuai untuk di buat rumah atau projek


yang nie 4 ekar keseluruhan sekarang dengan tanaman kelapa sebulan kutip hasil lebih kurang dalam 6-7 ribu...nak jual dengan harga RM 340 ribu...juga sesuai untuk buat reban ayam air-cond jalan lebar lori 16 tayar pon boleh masuk...2 laluan masuk memudahkan sekiranya buat projek.


yang nie pulak 5 ekar berdekatan dengan jalan besar laluan dalam (K.SELANGOR - TELUK INTAN)...sekarang dengan tanaman sawit berusia lebih kurang 12 tahun...juga boleh untuk buat pelbagai projek yang nie berharga RM 600 ribu...harga masih boleh bincang asal jadi...kalau boleh segere bagi yang berminat dan ade banyak lagi tanah kalau ade nak atau nak tanye boleh hubungi pie 013-2125416

Friday, December 23, 2011

Kapasiti 5000 ekor Anak Puyuh

assalamualaikum dan salam sejahtera posting kali nie nak becerita mengenai penjagaan anak puyuh supaya % kematian menjadi rendah...mule-mule sediakan reban yang bersih dan letak kan habuk kayu (sy gune kertas yang di ricih je)dan sediakan 4 bekas makan (sekurang-kurangnye) dan bekas minum auto bagi anak puyuh BUKAN yang dah besar kang sia-sia lemas je puyuh tu nanti...lepas 2 hidup kan pemanas @ hoover biarkan reban dalam keadaan sedikit kepanasan dan lepas kan anak puyuh..biasanye 1 tong gas memerlukan 5 hari untuk habis dan terpulang bagi individu kalau nak tambah lagi 1 gas atau biarkan kerana anak-anak puyuh mase tu dah cukop kuat untuk memanaskan badan sendiri..dalam mase 5 hari tu makan dan minum kene sentiasa ade bagi mempercepat kan proses tumbesaran biarkan makanan melambak2 di dalam bekas makan..selepas 5 hari penjagaan dah mudah bele macam biase tanpa hirau kematian yang tinggi...kalau tak paham n nak tanye call je 013-2125416 shafie







Wednesday, August 10, 2011

Jualan Ubat-Ubat Ternakan

assalamualaikum dan salam sejahtera kepada sesape yang nak ubat2 tok ayam2 or itik or angsa n pelbagai lg unggas nie antara ubat terbaik dari indonesia kalu ade yang beminat bole call n mesej untuk order stok tak banyak ade jugak RACUN LALAT so bagi penternak or peniaga kedai2 makan nie racun terbaik lalat pasti mati dan mesra alam
(013-2125416 DEN)


(untuk ayam berak kapur atau batuk2)

(vitamin + amtibiotik untuk anak ayam biar segar n tak mudah mati)




(TOP KILLER racun lalat mesra alam)






Alhamdulilah 1 Dari Berjuta2 Impian Tercapai

assalamualaikum dan salam sejahtera ALHAMDULILAH AKHIR nye tercapai jugak impian nak memiliki mesin penetasan puyuh bersaiz MEGA kali nie boleh la keluarkan anak2 puyuh banyak2 hehehehehe conok nye





Penambahan Reban Untuk Ayam

assalamualaikum dan salam sejahtera kali nie nak cite pasal buat reban ayam yang baru tapi agak ngeri la buat reban tak pakai tiang utama hehehehe tros pasang batu blok n naik kan kayu n zink dengar mudah tapi susah gak nak buat buat dah agak lame jugak sekarang pon dah masuk kan ayam ade buat 3 bilik masing2 untuk ayam belanda ayam mutiara n ayam selasih cume gambo ayam dalam reban je x dapat amek lupe cowi tp proses buat nye ade la so layan la gambo nie










Thursday, June 9, 2011

UP DATE TERKINI

assalamualaikum dan salam sejahtera....terlalu lame dah menyepi kali nie baru berpeluang untuk menulis sepatah dua kata...sejak akhir-akhir nie sibuk dengan kerja yang semakin bertambah sampai tak ade mase nak menghadap komputer...sesekali baru dapat tengok up date kawan2 itu pon kejap-kejap je...dengan permintaan daging puyuh yang semakin tinggi dan permintaan anak puyuh yang kadang-kadang tak cukop tapi alhamdulilah semua masala dah selesai...dan sekarang terlebih-lebih anak puyuh (kepada sape-sape nak order bole la hehehehe) penghantaran insyaallah boleh d uruskan sebab setiap minggu dah ade di area K.L n bangi...sekarang dah mula berniaga d pasa tani UPM d tapak maha so kalau ade order boleh la amek kt sane...kat sini ade beberape gambo idea terbaru yang jimat mudah dan berkesan bagi menternak puyuh...kalau ade nak tanye call je 013-2125416 (den)